lauantai 15. helmikuuta 2014

Persikka-mangojuustokakku

Tein eilen 2 tällästä persikka-mangojuustokakkua. Pahoittelen jo valmiiksi taas tuota kuvan laatua, miun pitäis nyt ottaa itteeni niskasta kiinni ja ruveta kuvaamaan sillä järkkärillä tuon tabletin sijaan.
Mutta nyt itse asiaan. Teki mieli jotain raikasta kakkua ja siitä tää ajatus lähti. Selailin monia eri reseptejä ennen kauppaan lähtöä, mutta jotenki en löytäny sitä just oikeeta. Suht samat perusaineethan niissä oli kaikissa, joten ostin vähän jokaisesta reseptistä ja muokkasin sitä ite. Joten nyt laitan sitten ihan reseptinkin, kun ei oo mitään suoraa linkkiä mitä laittaa..


Ite oon jo hieman kyllästynyt pohjassa käytettävään Digestiveen. Jouluna testasin piparipohjaa, viimeeksi tein pohjan Domino kekseistä. Tällä kertaa päätin kokeilla kaurakeksejä.
Pyöree kakuista jäi mein maisteltavaksi ja sydämenmuotoisen saa ystävämi, jonka n. viikon vanhaa vaavia käydään ihastelemassa :)


 




Itse tein samalla 2 kakkua, joten sen takia määrät suuremmat. Puolita kaikki ainesosien määrät jos tahdot tätä reseptiä kokeilla yhteen kakkuun :)
Ja kaikki on n. määriä kun "omasta päästä" leivoin.








POHJA
400g kaurakeksejä
160g voita/margariinia
TÄYTE
1tlk persikkaa
1tlk mangoa
12 liivatelehteä
7dl vispikermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
1tlk ranskankermaa
1dl mangomehua
1dl sokeria
1dl vaniljasokeria
KUORRUTUS
8liivatelehteä
1dl mangomehua
4dl piltti persikkaa
2dl mango/persikkaseosta täyttteestä


Ensin murskasin kaurakeksit ja sekoitin sekaan voin. Seos painellaan irtopohjavuokaan.
Sen jälkeen soseutin yleiskoneella purkilliset mangoa ja persikkaa. Otin siitä 2dl sivuun kuorrutusta varten. Tässä välissä laitoin liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehautin kattilassa desin mehua ja sekoitin liivatteet sinne.
Sitten vatkasin kermat valmiiksi ja toisessa kulhossa sekoitin muut täytteen aineet (tuorejuusto, ranskankerma, sokeri, vaniljasokeri, mango/persikkaseos sekä liivatemehu). Lopuksi nostelin joukkoon vatkatun kerman. Täyte pohjan päälle ja jääkaappiin hyvin hyytymään. Itse taisin pitää n. 4-5h jonka  jälkeen valmistin kuorrutteen.
Laitoin siis taas liivatteet kylmään veteen ja kiehautin mehun kattilassa, liivatteet sekaan. Sekoitin kulhossa täytteestä jääneet mangopersikkaseoksen sekä piltti persikkasoseet. Sekaan liivatemehu ja kaadetaan täytteen päälle. Sen jälkeen annoin olla yön yli jääkaapissa, ja tänään koristelin.

Tämä sydänkakku lähtee kohta matkaan hyvälle ystävälleni :)


Mukavaa viikonloppua kaikille!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

6vk valmennuksen tuloksia

 Asiakkaiden luvalla kerron tässä Teille yhden naisasiakkaan sekä yhden miesasiakkaan tulokset kuuden viikon valmennuksen ajalta. Valmen...