keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Kinkku-meetvursti voileipäkakku

Tällainen tuli tänään väsäiltyä kun iski eilen jo kovat himot saada voileipäkakkua. Selailin useita eri reseptejä, ja kun en löytänyt yhtään mikä kuulostaisi täysin oikealle, yhdistelin monesta reseptistä jotain ja lisäilin vielä omasta päästä.
Lopputulos on tämä;

Pohja on vehnä-, sekä ruispaahtoleivästä. Leikkasin leipäpaloista reunat pois ja rupesin asettelemaan suoraan kakkulautasen päälle. Laitoin kelmut alle ja sivuille, jotta sain lopuksi tiiviiksi paketiksi jääkaappiin maustumaan. Aloitin ensimmäisen kerroksen ruispaahtoleivällä.
Kostutin leipäpalat maidolla ja kasvisfondilla, myös kasvisliemikuutio olisi käynyt yhtä hyvin. (n. 1,5dl maitoa + 1rkl kasvisfondia)

Tein molemmat eri täytteet valmiiksi tässä välissä.

Kinkkutäyte: laitoin paketin yrttitarha tuorejuustoa (200g), n. 250g palvikinkkua, punaista paprikaa, pippuria ja persiljaa n. kourallisen. Laitoin kaikki blenderiin ja vedin ihan sileeksi tahnaksi.

Meetvurstitäyte: samainen paketti yrttitarha tuorejuustoa, kourallinen persiljaa, säilykepurkista pieniä maustekurkkuja n. 5kpl, n. 100g meetvurstia sekä pippuria. Sama homma kuin kinkkutahnalle, vedin blenderillä tahnaksi.

Sen jälkeen vuorotellen näitä tahnoja eri kerroksiin, sekä vuorotellen molempia leipiä. Ja joka kerroksen välissä kostutin leivät ennen täyttämistä.
Lopuksi vedin kelmut tiukaksi ja laitoin jääkaappiin maustumaan. Pidin siellä n. 3h, mutta voisi hyvin olla myös yön yli. Itse en voileipäkakkuhimoissani malttanut odottaa ;)

Sen jälkeen kuorrutin kakun. Laitoin tuubillisen kevyt majoneesia ja n. Puol pakettia koskenlaskijan sipuli-ruohosipuli sulatejuustoa, vedin nekin blenderillä sileeksi.

Lopuksi väsäilin noita koristeita ja asettelin paikoilleen. Reunoille laitoin juustoraastetta.

JA MAISTUU MUUTEN IHAN HITSIN HYVÄLLE!! ;)

Sen kanssa ostin vapuksi pullollisen alkoholitonta kuohuviiniä. Maistuu aika mehulta, mutta kyllä tuo pullo ja hieno lasi tekee siitä pikkasen juhlallisempaa ;)







Mukavaa vappua kaikille!!!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

6vk valmennuksen tuloksia

 Asiakkaiden luvalla kerron tässä Teille yhden naisasiakkaan sekä yhden miesasiakkaan tulokset kuuden viikon valmennuksen ajalta. Valmen...