http://www.suomalainen.com/tietokirjat/l%C3%B6yt%C3%B6piste/suklaaunelmat-sku-p9789512094714
BROWNIEPOHJA:
100g suolatonta voita
115g tummaa suklaata
2,5dl siroa hienoasokeria
2 munaa vatkattuna
0,5dl maitoa
2,5dl jauhoja
KUORRUTE:
5dl tuorejuustoa
1,5dl siroa hienoasokeria
3 munaa vatkattuna
1tl vaniljauutetta
1dl maustamatonta jugurttia
tummaa suklaata sulatettuna koristeluun
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele kevyesti ja jauhota irtopohjavuoka.
Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä ja usein hämmentäen, kunnes seos on tasaista. Nosta tulelta ja vatkaa sekaan sokeri.
Lisää munat ja maito kunnolla vatkaten. Sekoita jauhot joukkoon huolellisesti. Siirrä seos lusikalla vuokaan ja sekoita tasaiseksi.
Paista uunissa 25minuuttia.
Laske sen jälkeen lämpöä 160 asteeseen.
Kuorrute: Vatkaa huolellisesti yhteen juusto, sokeri, munat ja vaniljauute. Hämmennä mukaan jogurtti ja kaada seos browniepohjan päälle. Paista vielä 45-55min kunnes keskiosa on lähes kiinteä.
Irrota kakku veitsellä vuoan reunoista, mutta anna kakun jäähtyä ennen kuin otat sen vuoasta. Nosta jääkaappiin 4tunniksi tai yön yli ennen kuin viipaloit. Koristele valuttamalla päälle sulatettua suklaata
Itse en viipaloinut kakkua valmiiksi vaan vieraat saivat itse paloitella sopivia paloja. Ja lisäsin päälle mansikkaa, sopi hyvin muuten tosi makean ja suklaisen kakun kanssa.
Näyttää niiiiin hyvältä, harmittaa kun en päässyt, mutta joku toinen kerta sitten :) Toivottavasti oli mukavat kutsut :)
VastaaPoistaOli kyllä tosi mukavaa ja piristävää :) mutta nähään myö sit lasten kanssa kun ne tupperikamat tulee.
Poista