sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Ihana kamala ANATOMIA

Nyt on kuntosalivalmentajan ja hyvinvointivalmentajan osuudet takana ja molemmista todistukset saatu. Tänä viikonloppuna alkoi sitten varsinainen PT osuus ja se starttasi anatomialla. Kyllä pystyi pieni ihmislapsi olla pihalla. Se vielä menee, että opetellaan lihakset ja niiden kiinnitys -sekä lähtökohdat. Kyllä niissäkin hommaa riittää, mutta se mikä tuottaa päänvaivaa ja ongelmia on kaiken tämän oppiminen latinaksi. huhhuijaa!!
Kyllä tässä saa hommia tehdä ihan tosissaan, mutta mitäpä sitä ei unelmansa eteen tekisi. On vaan suuniteltava niin, että on aikaa kotona lukea ja opiskella.

Aikatauluissa oli hieman ongelmia lastenvahdin sairastuttua ja osan koulutuksesta jouduin olla pois. Toivotaan, että tästä nyt ei enempää koidu ongelmia oppimisen suhteen. 

Mutta siihen itse anatomiaan; Kylläpä voi ihmiskeho olla mielenkiintoinen ja samalla niin haastava. Sain ideoita oman monta viikkoa kestäneen selkäkivun hoitoon ja siihen mistä se voisi johtua. Sehän miulla oli jo tiedossa aiemmista kerroista, että SI-nivel on se ongelma. Mutta tää kroppa on vaan niin ihmeellinen juttu, että todellisuudessa jos nyt esim. tuohon SI-nivel ongelmaan ei meinaa löytyä syytä, se voi johtua jopa purennasta. (siis tämä nyt on tälläinen ihan ääriesimerkki, mutta hain tolla kommentilla sitä, että kaikki vaikuttaa kaikkeen) 
Eli todella haastavan alan oon nyt valinnut jos siitä tahtoo enemmän oppia ja ymmärtää. Eli koskaan ei tuu varmasti valmista vaan jatkuvasti tahtoo itseään kouluttaa.




Latinankielisten nimien hankaluudesta johtuen upean opiskeluporukan kanssa homma rupesi lähtemään käsistä mutta huumorin ja naurun kautta tuli muutama uusi lihas opittua.  Tykkään siitä, että porukalla on yhteishenki löytynyt ja ei kaiken tarvitse olla aina niin vakavaa. 

Sain fysioterapia opiskelijalta vinkin kirjoitella näitä lihasten nimiä suoraan kroppaan jotta jäävät mieleen ja mieheni jo lupautui uhriksi tähän. Siitä tulee varmasti hauskaa ja toivottavasti jotain opinkin. Jos meillä nyt koskaan on keskenään aikaa tätä tehdä. Katsotaan. Ja mieluusti ennemmin vesiliukoisella tussilla. Ehkä saatan vahingossa tämän unohtaa.


Ja sananen pitää mainita tuohon aiempaan kirjoitukseen liittyen tulevan firmani nimeen.


Kaksi kertaa tämän jälkeen olen keksinyt TAAS sen MAAILMAN PARHAAN nimen ja se on nyt 3 kertaa tullut bumerangina takaisin vaikka olen ytj sivuilta yrityshausta tarkistanyt ettei samaa ole. Toinen ehdottamani oli erään kahvilan apunimi johon olisin tarvinnut heiltä kirjallisen luvan. Kolmas taas oli rekisteröity tavaramerkki joten sen käyttäminen olisi sotkenut. Eli lähtöpisteessä ollaan, nimi täytyy keksiä. 
Tämä aamu alkoi ilman mitään kiirettä, ja leivoin aamupalalle tuoretta leipää. Siivoilla täytyy koska ylihuomenna on pojan 4v synttärit, mutta muuten aion ottaa tänään rennosti, jospa se nimi-ideakin sieltä päähän putkahtaa. 

Mukavaa sunnuntaita kaikille!

4 kommenttia:

  1. Tuo on niin totta - ihana kamala anatomia!! Anatomia ja fysiologia on NIIN mielenkiintoista, mut tosiaan sen opiskeleminen ei lopu koskaan :) Vinkkaa vähän minkälaista nimeä oot miettimässä, niin ehkä voitais auttaa! Tsemiä!!

    VastaaPoista
  2. Ooh, anatomia ja fysiologia ON ihan järjettömän mielenkiintoista! Itse oon perusjuttuja joutunut opettelemaan jo kosmetologikoulussa. Ja vink - mulla on ollut kännykässä appsi jolla voi tutkia mm. lihasten nimiä napsauttamalla kohtaa lihaskartasta. Siitä pystyi aina tsekkaamaan mitä just tuli treenattua tai mikä nyt jumittaa - ja samalla sai kertausta latinalle. Suosittelen :D

    VastaaPoista

6vk valmennuksen tuloksia

 Asiakkaiden luvalla kerron tässä Teille yhden naisasiakkaan sekä yhden miesasiakkaan tulokset kuuden viikon valmennuksen ajalta. Valmen...