perjantai 6. marraskuuta 2015

Vanhan NUKKEKOTI välilehden siirtäminen normaaliksi blogikirjoitukseksi

UUSILLE LUKIJOILLE TIEDOKSI;
Miulla oli aiemmin erillinen välilehti jossa tätä nukkekodin kunnostusta käytiin läpi. Nyt kun sen laittaminen on jäänyt kunnes nuo lapset tuosta kasvaa ja osaa sitä enemmän arvostaa niin poistin välilehden ja siirsin nämä kaikki jutut talteen tänne yhdeksi blogipäivitykseksi.
Nukkekoti on tällä hetkellä lasten leikeissä ja esim. portaan kaiteet on pistetty palasiksi, joten en kehtaa enää enempää aikaa käyttää kunnostukseen. Lapset saa leikkiä ja jatketaan remppaa sitten muutaman vuoden päästä :)


Parikymmentä vuotta vanha nukkekoti oli tuttavallani menossa roskikseen, ja tahdoin sen pelastaa. Olen pitkään tälläisestä projektista haaveillut, aina se vain on jäänyt. Nyt en voinut tätä tarjousta sivuuttaa. Sitä en tiedä onko minulla koskaan tyttölapsia tällä leikkimään :P, mutta eiköhän sille käyttöä löydy sitten valmiina.
Ajattelin tehdä tästä projektista kokonaan uuden sivun, koska tämän kunnostus tulee varmasti viemään kuukausia tai vuosia :) Katsotaan miten innostun ja miten homma laajenee. Joten nyt kaikki nukkekoti päivitykset tulee saman sivun alle.
Tässä nyt hieman kuvia lähtökohdasta.





Päällisin puolin se näytti ihan ehjälle nukkekodille, mutta hommaa kyllä riittää. Yläkerrasta kaide oli irronnut, sekä kaikki seinät ja lattiat jo tosi hurjassa kunnossa, eli vaihtoa vailla :)

Muutenkin värit ovat sellaiset, että tahdon ne vaihtaa.


















Katto oli tosi hurjassa kunnossa. Muutenkin katon pinta oli hajoillut ja keskeltä se oli jo osittain haljennut. Sekä savupiippu on irti.

Alalaidassa myös "kosteusvaurioita" ja tuo päällispaperi lähtenyt repsottamaan.

Katon uusimiseen minulla on muutama erilainen idea, katsotaan mitä näistä päätän loppupeleissä toteuttaa.






Myös molemmat ulkoseinät ovat jo parhaat päivänsä nähneet. Seinäpaperi on kastunut sekä osittain revennyt. Joten myös ulkoseinät vaativat uudistusta. Niihin ajattelin ensin laittaa vain maalia, mutta löysin netistä hienoja valmiita "seinätiiliä" jotka voi tulostaa, joten katsotaan kumpaan ratkaisuun päädyn.







 Tästä lähdettiin liikkeelle. Kerran katto oli jo osittain haljennut niin otin sen kokonaan irti. Päällystän tai maalaan sen erikseen ja näin on helmpompi myös muutenkin remontoida yläkertaa, liimaan katon sitten lopuksi paikoilleen.




Ja yläkerta sai samantien uudet pyökin väriset "laminaatit". Olisin tahtonut tummemmat lattiat ensin, mutta se muovi näytti niin tummalle, että ajattelin siitä tulevan liian synkkä ahtaassa nukkekodissa. Eli päädyin näihin vaaleisiin ja mielestäni ne näyttää hyvältä :)


Eilen se inspis iski oikein kunnolla ja tässä nyt parin päivän väsäilyjen tuloksia:
(Taas kerran täytyy valitettavasti todeta, että värit kuvissa on huonoja kun ne on tolla tabletilla, ois pitänyt järkkäri kaivaa tai sitten muokata hieman näitä valoisammiksi. Lupaan panostaa sitten viimoisiin valmiisiin kuviin.)


Yläkerran aulasta maalasin seinän harmaaksi ja toisen seinän kermanvalkoiseksi. 

Olohuoneen iso seinä on kermavalkoisella ja toisessa seinässä hopeinen tapetti.
Yläkerran makuuhuoneen seinistä 2 on valkoista ja päädyssä valkoinen kuviotapetti.





Molemmat ulkoseinät maalasin kermanvalkoisella. Katosta tulee harmaa, niin sattuvat mielestäni hyvin sen kanssa.


Alakerran huone sai myös vaaleat lattiat, valkoiset sivuseinät ja kellertävän tapetin takaseinään.


Alakerran aulasta maalasin yhden seinän harmaalla, 2 valkoisella ja rappuset tapetoin.

WC näyttää ehkä hieman liian räikeälle muuhun taloon nähden, mutta ompahan laattalattia ;)



Muutamia hankintoja tuli jo tehtyä :) Tuo postilaatikko oli niin upea, että se oli pakko saada, sekä keinuhevonen. (Postilaatikon meidän 2v kerkesi vaan jo tiputtamaan, ja kulmasta lähti pieni pala, joten tässä tuli hyvä muistutus itselle, pitää koettaa katsoa sellaisia kalusteita jotka kestää leikkimisen :D ) Maalaan tuon keinuhevosen vielä, mutta katsotaan ensin mitä värejä siihen huoneeseen muuten tulee. Tuo "hylly" on tiimarista joskus ostettujen puusydänten säilytyslaatikko, onneksi en heittänyt roskiin vaan säästin, koska mielestäni siitä saa hienon kirjahyllyn. Maalasin sen vain valkoiseksi. Katsotaan tuleeko se aulaan, olohuoneeseen vai keittiöön.



Tässä kuva talosta tällä hetkellä. Hommaahan siellä vielä riittää, mutta nyt on lattiat ja maalailut tältä erää tehty. Kun sain nuo huoneet valmiiksi, ja mielestäni ne näyttää hyvältä, niin ovet ja ikkunat rupesi näyttämään vähän haljuilta. Olin aluksi ajatellut,etten niihin puutu. Katsotaan saanko niitä miten putsattua vai pitääkö niitäkin vielä maalailla ;) Mietin myös pitäisikö ainankin osaan huoneista laittaa listat lattioihin, se jää vielä harkintaan. Mutta suurimmat hommat tehty, "kattopuut" on maalattu ja odottaa liimaamista ja katto paikoilleen laittoa. Se jääköön seuraavaan kertaan ;)
Ja sen jälkeen vihdoin pääseekin sisustamaan, jeejee :D verhoja ja huonekaluja ym. pitää ruveta pikkuhiljaa hankkimaan.  Netissä on ihania kauppoja jotka on pullollaan kaikkia ihanuuksia nukkekotiin, mutta pitää nyt pitää järki päässä, ettei ihan lähde homma lapasesta rahallisesti :D Jotain huonekaluja ja esineitä ajattelin tehdä itsekkin. Ja tietenkin verhot ompelen itse.




Nyt on kattokin valmis :)

 Tänään on ollu vappukiireitä ja korjasin nukkekoti tavarat hetkeksi pois, mutta tälläset tuli kuitenkin eilen väsättyä. Eli tuo hylly on se aiemmin maalaamani puulaatikko, ja kukat on askartelukaupasta ostetusta kimpusta irroteltu ja yhdistelty. Pienet ruukut myös samaisesta askartelukaupasta, maalasin ne itse.

Alla linkki kyseisen askarteluliikkeen nettisivuille. Heillä on jonkin verran myynnissä nukkekotitavaraa, ja valikoima on kuulemma kasvamassa.

http://www.askaretta.fi/





Tässä muutamia kuvia uusimmista nukkekotihankinnoista. Suurimman osan oon saanu, kerrossängyn tupaantuliaislahjaksi :D




Tällä hetkellä työn alla on tuo kasattava kehto, sekä sinne petivaatteet. Ja verhot on myös suunnittelussa ;) Samalla ajattelin maalata aiemmin kuvaamani keinuhevosen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

6vk valmennuksen tuloksia

 Asiakkaiden luvalla kerron tässä Teille yhden naisasiakkaan sekä yhden miesasiakkaan tulokset kuuden viikon valmennuksen ajalta. Valmen...