sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Kokeilussa raakasuklaa


Aloitetaan nyt kuvasta mihin tää miun kokeileva keittiö päättyi. Näyttää kuitenkin ihan kohtuullisen hyvältä niin maltatte ehkä lukea loppuun.  Mie oon aika kova touhuumaan kaikkea. Vaikea olla aloillaan. Nyt on meillä perheessä /lähisuvussa ollut surua ja murhetta ja tänään oli sen suhteen aika rankka päivä. Ajattelin että jotain järjellistä tekemistä on kehitettävä (kun en surultani työasioihin voinut keskittyä) ja päätin ottaa vihdoin kokeiluun kaapissa odottavat raakasuklaa tarpeet.

TAAS KERRAN mie jo tässä vaiheessa pahoittelen kuvien laatua. Asia missä aina lupaan parantaa, mutta sitten kiireessä arjessa se kameran kaivaminen siihen tilanteeseen on olevinaan liian aikaa vievää. Tiedän, että tätä olisi paljon mielekkäämpää lukea paremmilla kuvilla varustettuna.



Ohje tarttui alunperin miun matkaan mytaste-sovelluksen kautta. Mutta se nyt tässä yllätys yllätys ehti muuttua monta kertaa. Mie oon useesti sellainen että joku kuulostaa tosi hienolta ja näen ja maistan jo sen valmiina ja sitten se ei meekkään ihan niin... Miun mies vois tästä varmaan kertoa enemmän. Monet pettymykset kun innoissaan jotain kokeilen ja se olekaan niin hieno kun piti. Mutta lähes aina ne on silti todella hyvän makuisia. No joo, ei aina sitäkään. Tällä kertaa nää kuitenki maun puolesta onnistui täydellisesti mutta ulkonäkö kaipasi muutoksia matkan varrella.

Eli VADELMATÄYTTEISET SUKLAAKONVEHDIT

Ensin täyte tehtiin blenderissä. Siihen tuli 
1dl cashew pähkinöitä
2dl vadelmia
2rkl sulatettua kookosöljyä
2rkl nestemäistä makeutusta. itse laitoin juoksevaa hunajaa
1rkl sitruunanmehua

Idean täytteiden laittamisesta esim. jääpalamuottiin sain opiskelutoverini Rasaness blogista. linkki alempana.
Joten ensin siis jaoin täytteen sydämen muotoisiin jääpalamuotteihin. AJATUKSENA OLI että kun laitan sitä vähän keskelle ja lopuksi päälle suklaata niin se vadelma jää sinne sisään... NO JOO.. niinhän se menikin..

Mutta, sillä aikaa kun ne oli pakkasessa tein suklaan.

4rkl sulatettua kaakaovoita
4rkl sulatettua kookosöljyä
8rkl raakakaakaojauhetta
6rkl hunajaa

Nämä vatkasin sekaisin ja kaadoin siis jäätyneiden täytteiden päälle. 
No en tiedä mikä aivopieru siinä tuli, että oletin siitä tulevan sydämen muotoisen. Huutonaurut sain itekseen kun otin ne muoteista. Eihän se nyt tietenkään mene sinne jäätyneen täytteen alle. Tulos on tuossa alla. Eli nätisti tuli pohja ja täyte siinä sisällä mutta "hattu" puuttuu.

Sen verran kävi ketuttamaan kun täyte oli hyvää sekä suklaa, että keksin siihen taas tälläisen KATIMAISEN ratkaisun. (monet asiat saan valmiiksi esim. käsitöissä vähän omilla keinoilla)
Laitoin uusiin puhtaisiin muotteihin pohjalle vähän suklaata ja upotin päälle nämä vähän vaiheessa olevat suklaat. Ja uudelleen pakkaseen. 


                                         

Lopputuloksena on siis ensimmäisen kuvan sydänsuklaat. Olen tyytyväinen. Kiitos ja Nam!


Nää oli kuitenkin sen verran makeita ja miulla on oikeesti herkkukielto niin tyydyin koko illassa kahteen palaan. Nyt jätin ne pakkaseen niin on sitten vieraille maistattaa. 
Ja vielä pitää mainita. Miun kovin raati näissä kokeiluissa on 13v teinipoika joka sattuu olemaan aika nirso. Harvoin sanoo suoraan mutta ilme ja kaunis kiertelevä vastaus kertoo totuuden. "no oli tää ihan ok, mutta..."
Ja tällä kertaa nuoriherra kehui näitä ja otti lisää, eli ei se ihan pieleen oo voinut mennä.
Tein myös pienen satsin chilipähkinöitä itse. Ohjeen niihin sain aiemmin mainitusta Rasaness blogista, linkistä pääset suoraan sinne.


Tähän päättää Katin kokeileva keittiö tältä illalta. Nyt pää tyynyyn ja toivotaan huomenna olevan vähän pirteempi päivä monellakin saralla.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

6vk valmennuksen tuloksia

 Asiakkaiden luvalla kerron tässä Teille yhden naisasiakkaan sekä yhden miesasiakkaan tulokset kuuden viikon valmennuksen ajalta. Valmen...