maanantai 30. maaliskuuta 2015

Kesäkuntoon ;)

Kovaa vauhtia mennään kevättä ja kesää kohti ja taitaa olla yleinen buumi tässä vaiheessa vuotta parantaa elintapoja (ainakin hetkeksi) ja koettaa saada itsensä siihen paljon puhuttuun kesäkuntoon. Sitähän ei tiedä treenaako suurin osa kesäkuntoon 2015 vai kenties 2020 :D
Itsellä ainakin kova tavoite jo täksi kesäksi.
Tammikuussa tuli aloitettua taas ns. terveellisempi elämä. Kyllä mie periaatteessa elän koko ajan suht hyvin ja terveellisesti, välillä vaan tulee niitä kausia kun herkut maistuu "paremmalle kuin koskaan" ja erossa ei voi olla millään.
Sitten myö tosiaan oltiin helmikuussa n. 10pv reissussa ja silloin en kaloreita laskeskellut. Se oli jo etukäteen sovittu. Välillä pitää lomailla ja miun mielestä silloin ei lasketa kaloreita. Mutta kun reissusta tultiin, niin menikin vielä viikko ennen kuin sain itseäni niskasta kiinni. Piti syödä kaikki omatuomat tuliaissuklaat ym. pois :D heh!

Mutta nyt tossa maaliskuun alussa tuli taas tiukasti jatkettua. Oon itsekin hämmästynyt miten tiukkana oon pystynyt olemaan, joten nyt siis taas alkaa elämä normalisoitumaan synnytyksen jälkeen ym. ja kun neitikin on nyt jo puolivuotias, niin olenkin ääneen kotona sanonut, jotta nyt on äidin aika ja äidin vuoro. Tällä lähinnä tarkoitan, että miulla on ihanat kolme lasta ja ne riittää mainiosti. Nyt pääsen treenaamaan kovemmin.

Omia tavoitteita tälle kesälle ei oo varsinaisesti painonpudotus. Ehkä kilo-kaksi maksimissaan. Tavoitteena on kiinteytyminen ja kunnon kehitys niin, että kevään/kesän aikana pystyisin juoksemaan puolimaratonin. Nyt oon n. 1-2 krt viikossa käynyt juoksemassa 5-8km lenkkejä. Omassa elämässä tuntuu mahdottomalta käydä useesti pitkillä lenkeillä, ja olen ajatellut kehittää kuntoa lyhyillä lenkeillä niin, että saan ajassa koko ajan vähän kirittyä. Jos vaikka kerran kahteen viikkoon kävisi sitten testaamassa pidempää 10-15km lenkkiä. Ostin pari viikkoa sitten uudet juoksukengätkin, niin nyt kulkee ;)

Ensin ajatuksena oli, etten salli itselleni edes herkkupäiviä, mutta totesin nopeasti itselleni, että niin tämä ei toimi. Kerran viikossa saa syödä mitä tahtoo, ja muuten tiukkana. Näin se toimii. Itselläni on muutaman vuoden takainen personal trainerin ruokavalio jossa on n. 1500kcal ja sitä noudatan arkena. Helppoa perusruokaa joka sisältää mm. kasviksia, tummaa riisiä, tummaa makaronia, kalaa, kanaa, naudanlihaa, rahkaa, marjoja ym. joista saa helposti hyvänmakuista ruokaa ja mahan täyteen.

Hitto kun tää onkin helppoa ;) No joo, ei se aina ole. Välillä tuon keittiövaa'an kanssa suhratessa, tulee mieleen onko tässä mitään järkeä. Mutta kyllä siinä on. Nopeasti saa päälle rytmin ja punnitseminen ym. menee ihan huomaamatta. Niin ja pitää muistaa tärkeimpänä säännölliset annosvälit sekä paljon paljon vettä.

Nyt ajattelin Teille kuitenkin kertoa muutamia "herkkuja" jotai myös tämä dieetti/elämäntapamuutos sallii. Nää on oikeesti hyviä ja helpottaa pahinta herkkunälkää.



Tässä kuvassa proteiinipitoinen mustikkarahkapiirakka. Eihän se nyt vedä vertoja oikealle mustikkapiirakalle, mutta helpottaa hieman ;)
Ohjeen löydät täältä;
ohje proteiinipiirakkaan
Näissä seuraavissa herkuissa on pelkästään maustamatonta jugurttia sekä mustikoita ja puolukoita. Eli aineet muffinsivuokiin ja pakkasen. Ei sen kummempaa. Marjoinahan voi käyttää mitä vain. En enää muista mistä tän ohjeen bongasin, mutta joltain Instagram sivulta. Nimi oli joku frozen yogurt berries, mutta itse en tykännyt ihan jäisenä syödä vaan pikkasen sulaneena, pehmeenä.

























Sitten ihan perusherkku, hedelmäsalaatti. Tätä ei voi ihan järettömästi vetää, mutta silloin tällöin. PT:n suositus oli 1 hedelmä päivässä.
















Tässä kuvassa on Oriflamelta tilattuja shakeja. Itselläni on suklaa ja mansikka, niitä on olemassa vielä vanilja. Näähän voi sekoittaa vaikka ihan veteen, mutta sellaisena en itse kauheesti tykännyt. Mutta 2dl alemmassa kuvassa olevaa juotavaa rahkaa ja sitten mitallinen tuota shake jauhetta niin hyvä tuli!

Toimii erinomaisesti herkkunälkään, ja pelkässä shake annoksessa on vain 65kcal.

Tuo purkki tuossa kuvassa on Fittnesstukulta tilattu kaloriton, rasvaton ja sokeriton karamellisiirappi. Ei ollut mitenkään maailman herkullisinta, mutta pieni lusikallinen noihin viimeisen kuvan lettuihin marjojen kera, tuo mukavasti makeutta.







 Tässä siis tää miun uusin herkku. Juotava rahka. Mainio noiden shake-jauheiden kanssa. Parasta kuitenkin sellaisenaan ja sekaan sokeritonta marjasoppaa. NAM!









Tässä vielä kuva näistä banaaniletuista, josta kirjoittelin jo aiemminkin. Sen jutun löydät täältä;

banaanilettuja

Mutta, näillä eväillä eteenpäin. Enköhän mie tästä aiheesta päivittele lisää pitkin kevättä.

HYVIÄ TREENEJÄ MUILLEKKIN!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

6vk valmennuksen tuloksia

 Asiakkaiden luvalla kerron tässä Teille yhden naisasiakkaan sekä yhden miesasiakkaan tulokset kuuden viikon valmennuksen ajalta. Valmen...