tiistai 11. heinäkuuta 2017

Joko lähti homma lapasesta...


Vai voisiko kuitenkin olla, että kaikille näille on oikeasti käyttöä!?
Mene ja tiedä, näin mie ainakin yritän nyt tällä todistella että on.


Kotitreenit.
Monen arjen pelastus ja toisille taas kauhea "peikko".
Monesti kuulee sanottavan, ettei ihmiset saa kotona aikaiseksi. Pitää lähteä salille, ryhmäliikuntatunnille, lenkille ym että saa aikaiseksi. Moni puhuu, että kotona ei vaan saa aloitettua. Tai se treenihetki on se päivän oma hetki, niin tahtoo kotiympyröistä pois.
Kuntopyörä muuttuu usein vaatetelineeksi, muut hankitut välineet unohtuu sinne kaapin pohjalle..

Paljon olen tuolla facebookissa lukenut myös siitä, että on ihmisiä jotka treenaa pelkästään kotona.
Joten meitä on moneen lähtöön tässäkin.
Tärkeintähän se on aina, että liikkuu. Oli se sitten mitä vaan, mutta kaikki on tyhjää parempi. Toivottavasti jokainen löytää sen oman tavan ja tyylin liikkua. Miulta saa kysellä mielipiteitä ja vinkkejä jos joku aiheesta mietityttää.




Itselläni on nyt kuntosali jäänyt taka-alalle.
Tähän tietenkin suurin syy on ollut ajanpuute. Ei vaan yksinkertaisesti ole jäänyt sen verran aikaa. En kuitenkaan jäänyt sitä surkuttelemaan vaan olen alkanut entistä enemmän treenata kotona.
Nyt kun elämäntilanne on ajankäytön suhteen vähän helpottanut, niin olen huomannut etten silti näytä menevän sinne salille. 


On tullut tässä vuoden aikana rakennettua hyvät puitteet kotitreenille. Joten tuntuu, että salille lähtö on tällä hetkellä ajanhukkaa kun hyvän treenin saa kotonakin. Jo se salille siirtyminen ja pukuhuoneessa vaatteiden vaihto ym. vie helposti sen tunnin verran lisää. Nyt kun päättää treenin aloittaa, pääsee heti treenin kimppuun.

Kyllä mie talvella sinne kuntosalille aion palata myös kun jää sitten nämä rullaluistelut, pyöräilyt ym. mutta nyt just on hyvä näin.





Ajattelin vähän esitellä mitä kaikkia välineitä meidän jumppanurkasta löytyy. Reilu vuosi sitten meillä oli jotain välineitä vaatehuoneessa säilytyslaatikossa. Vuoden aikana homma lähtenyt vähän paisumaan.

Asutaan siis rivitalossa jossa 3h+k+s. Meitä asuu täällä 5 henkeä. 2 aikuista ja 3 lasta. Vanhimmat pojat nukkuu samassa huoneessa joka on myös lastenhuone ja nuorin tyttömme meidän makuuhuoneessamme.

Haaveissa on tietenkin isompi koti ja sinne joskus ihan treenihuone, mutta koti on koti ja viihdymme täällä joten näillä mennään toistaiseksi.

Meillä oli olohuoneessa leikkinurkkaus aiemmin lapsille ja nyt jumppanurkan myötä kaikki lelut ovat lastenhuoneessa.


Ensin tuli ostettua Biltemasta tuota treenimattoa. Tosi kätevät nuo palat kun voi muokata haluamansa kokoiseksi. Ja tosi kätsät myös siivotessa kun helppo ja nopea irrotella ja laittaa takaisin.
Bilteman treenimatto täältä

Voimistelurenkaat ja puolapuut on ostettu Suomen Voimistelutuotteelta.
Täältä näet heidän valikoimansa;
https://www.voimistelurenkaat.fi/
Nopea toimitus ja kotimaiset tuotteet. Sekä miun silmään ihan älyttömän nätit. Peukku niille.

Uusimpana hankintana on tuo spinning-pyörä.

Nämä mainitut tuotteet ovat ne isoimmat jotka sen "jumppanurkan" oikeestaan tekevätkin.






Itse en ole vielä ehtinyt spinning pyörää testata.
Huomenna on viikolla vapaapäivä joka suht harvinaista. Säätiedotus lupaili vesisadetta, joten tarkoitus olisi aamu aloittaa pyöräilemällä.

Nythän mie olen pääosin tänä kesänä mennyt fillarilla töihin, niin ei nyt itsellä ole niin hinku tuota spinningpyörää kohtaan.

Kivempi ulkona polkea vielä kun säät sallii. Talvella miusta ei oo työmatkapyöräilyä harrastamaan. Sitten ennemmin kävellen mutta valitettavasti se usein menee autoiluksi.
 Mutta onhan tuo spinningpyörä nyt mainio lämmittelyyn ja miks ei vaikka joskus esim. leffaa katsoessa polkisi kun se nyt tuossa olohuoneessa seistä töröttää.






Sitten yksi miun usein käyttämä on tämä jumppapallo. Tämä harmaa on 75cm halkaisijalla ja kaapista löytyy myös pienempi 65cm. Näillä saa tehtyä kaikenlaista.
Voimapallo miulla on vielä näiden lisäksi ollut harkinnassa. Ehkä sitten jossain vaiheessa.



Sitten meiltä löytyy tuo tanko, sekä käsipainot joihin käy samat levypainot. Näitä on kuvan lisäksi vielä enemmän ja isompia. Noillakin saa jo tosi monipuolista treeniä aikaan.

On kyllä vaan viime aikoina jäänyt tosi vähälle treenit näiden kanssa. Nyt tässä kirjoitellessa sitä miettii, että miksi?!
Joten koetampa palauttaa vähän enemmän tätä painoilla treenaamista myös.

Nuo on kyllä nimittäin ihan mielettömän kätevät! Ei tarvitse olla erikseen hyllyllistä niitä eri painoisia käsipainoja. Näitäkin saa Biltemasta.

Näiden lisäksi meiltä löytyy yksi kahvakuula joka jäi kuvaamatta. Senkin kanssa treenaaminen on viime aikoina jäänyt tosi vähälle.

Täytyykin itseasiassa heti huomenna fillarilenkin jälkeen vähän heilutella kuulaa pitkästä aikaa.






Miusta alkaa tuntua tätä kirjoittaessa, että huominen vapaa menee kokonaan treenatessa kun tässä samalla miettii mitä kaikkea sitä ei olekaan aikoihin tehnyt.

Jos ei nyt kuitenkaan, mutta ehkä vaihtelun vuoksi pitää näitä palauttaa taas enemmän treeneihin.








Ja seuraavassa kuvassa omia lemppareita. Hulavannetta käytän lähes päivittäin. Olen kokenut sen hyväksi ja tehokkaaksi keskivartalotreeniksi ja sen lisäksi se on hauskaa!!

Tuo vatsarulla on oikeestaan inhokki, mutta sen takia miun "lempparilistalla" eli pakko tehdä!
Oli pitkään taas kaapissa, mutta siellä facebook ryhmässäni "tavoitteena terveellisempi elämä" oli tästä puhetta ja kaivoin sen taas tähän arkeen mukaan.




Kuvassa myös hyppynaru. Ihan mainiota sykkeen nostatustreeniä. Sekä 2 jumppa kuminauhaa, jotka alkaa olla jo aikansa eläneitä ja venähtäneitä mutta kyllä niillä saa aikaiseksi. Niiden uusiminen todennäköisesti seuraava hankinta.


Ja viimeisessä kuvassa joogablokit sekä näitä rullia ja tuo pallo kehonhuoltoa varten. Nämä ja venyttely muutenkin on miulle aika uusi juttu. Vuosia vaan treenannut kovaa venyttelemättä ja nyt kun tästä vihdoin on innostunut, sitä on tajunnut miten jumissa on. Reilu vuosi sitten oli siinä ja siinä, että saan kädet lattiaan seisoviltaan. Kertoo siis lähtötasosta.
Nyt olen tuosta joogasta ja venyttelystä innostunut, siihenkin vaan saisi olla enemmän aikaa.
Ja jos nyt oikein alkaa hifistellä niin olen vähän etsiskellyt pienempää ja kovempaa rullaa kun nämä.

Meillä oli pienen porukan kanssa whatsapp ryhmä joka perustettiin alkuvuonna ja tavoitteena oli spagaatti ennen 15.5.  Siihen en päässyt. Varmaan olisi tarvinnut enemmän venyttelykertoja tai ihan ammattilaisen viereen ohjeistamaan. Mutta ihan huima kehitys tässä tapahtui. Miun instagram tilillä on kuvia kehityksestä jos kiinnostuit,
https://www.instagram.com/katjuuzka/

Mutta hyvä fiilis tuosta haasteesta jäi, koska kehitys oli huikea. Eli näitä treenejä myös tarkoitus jatkaa.


Kuvista nyt puuttui vielä tosiaan se kahvakuula, sitten tuo miun tankotanssitanko. Se kun on kasattava niin on jäänyt tosi vähälle treenit kun sen kasaaminen on aika iso homma. Eli kun sen laittaa niin pitää sitä sitten paikallaan jonkun aikaa ja purkaa.

Iso läjä välineitä, mutta tiiättekö mitä?!
Parhaimmat treenit saan tällä hetkellä ihan omalla kehonpainolla!
Eli jos innostut kotitreenistä niin hyvin pärjää ilman mitään välineitä. Itse kun kuitekin tulee lähes päivittäin treenattua niin saahan näillä siitä monipuolisempaa ja vaihtelevampaa.

Mutta tosiaan, olen siellä ryhmässäkin kaupannut oma suunnittelemaa tehotreeniä jossa liikkeitä pelkällä kehonpainolla. Erilaisia kyykkyjä, punnerruksia ym ym. Siinä kun pystyy joka kerralla haastaa itsensä niin eniten saan itsestäni irti niillä.

Näillä mennään nyt. Olen ihan omaksi onneksi ihminen joka helposti innostuu uudesta ja lähtee kokeilemaan kaikkea uutta. Joten mielenkiinnolla luen tämän esim vuoden päästä itsekin ja katsotaan missä silloin mennään.
Miullakin oli kuitenkin reilu vuosi sitten tavoitteellista lihasmassan kasvua ja salitreenit 4krt / vk. Sitten ne tavoitteet ja haaveet matkan varrella on muuttuneet.

Miten sie tykkäät treenata? Ja jos treenaat kotona niin mitä kaikkia välineitä sieltä löytyy?
Koitko sie, että jotkut näistä meidän välineistä oli ihan turhia? Entäs oliko joku sellainen mistä itse innostuit?

Mukavaa ja energistä viikonjatkoa kaikille!






2 kommenttia:

  1. Itse tykkään treenata kotona ja nimenomaan kehon painolla. Muualle lähteminen treenaamisen vuoksi tuntuu jopa vaivalloiselta. Yksin treenatessa ei myöskään muut ihmiset häiritse, salilla kun voi joutua muuttamaan ohjelmaa, esim. jos jokin laite on varattu. Esittelemisistäsi laitteista itselläni on käytössä jumppakuminauha. Puolapuut leuanvetotangolla on meillä miehen kanssa yhteisenä haaveena. Itse unelmoin myös renkaista. Tietyt ryhmäliikuntatunnit miuta kumminkin kiinnostaa, kuten jooga ja body combat, ja syksymmällä alan niissä taas käymään. Lisäksi ohjelmaan palannee aikuisena aloitettu taitoluistelu reilun vuoden tauon jälkeen. Siitä saa mahtavia onnistumisen hetkiä, kun oppii jotain uutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miutakin nuo joogatunnit kiinnostaisi. Olen siinä niin aloittelija että ammattilaisen apu tulisi tarpeeseen.

      Poista

6vk valmennuksen tuloksia

 Asiakkaiden luvalla kerron tässä Teille yhden naisasiakkaan sekä yhden miesasiakkaan tulokset kuuden viikon valmennuksen ajalta. Valmen...