tiistai 4. heinäkuuta 2017

Tavoitteena terveellisempi elämä- Ylläpitäjän silmin

Moikka!
Mie olen siis Kati. Facebook ryhmän "tavoitteena terveellisempi elämä" perustaja ja ylläpitäjä.

Perustin ryhmän keväällä 2015. Silloin olin itse elämäntilanteessa jolloin olin alkanut entistä enemmän kiinnostua puhtaammasta ravinnosta ja paremmista elämäntavoista.
Liikuntaa olen aina harrastanut paljon, mutta jos mennään ajassa esim. 10 vuotta taaksepäin oli treenejä lähes päivittäin mutta ruoka pääosin valmisruokaa ja sokeria sekä herkkuja meni ihan liikaa. Ja myös iltasiiderit kuului usein elämään.



Minulla on kolme lasta. Vanhin syntynyt 2002 ja jo silloin tuli raskausaikana lähemmäs 25-30kg painoa kun ne syömiset oli mitä oli ja liikunta jäi lähes täysin. Nuorena tyttönä ne lähti aika kivuttamasti pois. Keskimmäinen syntyi 2011 ja taas onnistuin kasaamaan sen saman lähes 25-30kg.
Tällä kertaa melkein 10vuotta vanhempana ei paino enää lähtenytkään "itsestään" ja pari kk synnytyksen jälkeen havahduin tilanteeseen, jossa huomasin ensimmäistä kertaa elämässäni olevan ylipainoinen.
Se oli kova paikka ja kun vanhin oli koulussa aloin käydä vauvan kanssa päivittäin vaunulenkeillä ja aloin kiinnittää huomiota siihen mitä söin. Herkut väheni huomattavasti ja noin puolessa vuodessa olin saanut painon taas sinne normaaliksi.
2014 syksyllä syntyi kolmas lapseni. Nyt oli parin edellisen vuoden aikana ne elämäntavat alkaneet onneksi muuttua sen verran, että koko raskausajan tykkäsin liikkua. Nautin siitä, sekä siitä että söin hyvin. Painoa tuli tällä kertaa enää n. 9kg koko raskauden aikana ja ne oli hävinneet muutaman viikon aikana synnytyksen jälkeen.
2015 keväällä innostuin juoksemaan elämäni ensimmäisen puolimaratonin. Sen jälkeinen fiilis oli niin upea, että suht samoihin aikoihin perustin tämän ryhmän.




Olen todella aktiivinen sosiaalisessa mediassa.
Ja olin aina jakanut omia treenipäivityksia omalla facebook sivulla, ja silloin tällöin tuttavat siellä alkoivat kommentoida niitä ehkä hieman negatiiviseen sävyyn. Tottakai osa ainakin oli vitsiä, mutta kun alkoi tulla kommenttia, että "älä päivitä näitä kun alkaa inhottaa kun ite ei saa aikaseksi tehtyä mitään".
Tuli fiilis, että en halua sinne niitä laittaa.
Itsellänihän ei treenipostauksissa ole todellakaan tarkoitus leuhkia, vaan se fiilis mikä treenistä tulee on vaan aina niin uskomaton, että sen haluaisi jakaa kaikille.




No, tässä oli yksi syy ryhmän perustamiseen. Mietin, että nyt miulla on paikka missä oikeesti jakaa niitä postauksia ihan luvalla ilman huonoa omaa tuntoa.
Nimeä en kauheen kauan miettinyt. Ensin se oli joku hyvinvointiryhmä tai vastaava. Mutta kun selailin facebookin ryhmiä niin vastaavia oli jo niin paljon. Jostain sitten tupsahti nimi TAVOITTEENÄ TERVEELLISEMPI ELÄMÄ. Mietin että sitä tässä itse koko ajan tavoittelee. Samalla ajattelin, että ryhmän nimi on kuitenkin niin laaja käsite, että sinne mahtuu monenlaisia ihmisiä. Jokaisella voi olla ne omat tavat sitä tavoitella sekä ne omat tavoitteet miten sen terveellisen elämän kokee.




Alussa myös etsin treeniseuraa täältä Lappeenrannasta. Ilman mitään alan koulutusta vedinkin porukalle ensimmäisen kesän ajan porrastreenejä. Se oli kivaa. Tarkoitus oli tietenkin näitä jatkaa, mutta sitten 2016 palasin takaisin työelämään niin vapaa-aika on sen verran kortilla ettei näihin nyt ole ollut aikaa. Ja elämäntilanne oli pitkään sellainen. Jos tästä hieman hektisestä vuodestani haluat lukea, niin pikakelaus siitä löytyy täältä;
http://onnenhetkia09.blogspot.fi/2017/07/1-vuosi-18-viikkoa-3-paivaa.html




Ryhmä lähti nopeasti kyllä kasvamaan. Alussa itse mainostin ryhmää monissa vastaavissa ryhmissä. Pikkuhiljaa ryhmän kasvu alkoi tapahtua ihan ilman mainostamista. Alkuun ryhmässä oli pääosin naisia, mutta nykyään on ihana huomata että miehiä on mukana todella paljon ja myös he julkaisevat ja osallistuvat keskusteluun ihan yhtä paljon.

Alkuun myö myös pidettiin pitkään haasteita ryhmän kesken ja ne oli todella suosittuja. Oli kiinteät pakarat, kauniit käsivarret, litteä vatsa, vahva selkä ym ym haasteita.
Tässäkään vaiheessa miulla ei ollut mitään ammatillista kokemusta joten nää oli sellaisia netistä napattuja valmiita 30pv kestäviä haasteita.


Sitten vähän ryhmän perustamisen jälkeen miulle iski kipinä lähteä itse enemmän opiskelemaan alaa kun se into jakaa sitä hyvää fiilistä oli niin suuri. Joten opiskelin itseni hyvinvointivalmentajaksi, kuntosalivalmentajaksi sekä personal traineriksi, trainer4you:n kautta. Valmistuin keväällä 2016.

Opiskelun myötä aloin kokea ne meidän haasteet vähän jopa vaarallisiksi. Ainakin monelle haastavaksi. aina niitä aloitti toista sataa ja loppuun se veti about 10 ihmistä, ehkä parikymmentä. Opiskelun myötä koin, että tuo ei ole se tapa tuoda tätä miun "sanomaa" esille. Liian rankkoja ja liian nopeasti. Mieluummin jaan hyvää fiilistä esim just niillä ruoka ja treenipäivityksillä.

Samalla kun kävin PT opintoja alkoi haaveissa pyöriä oma yritys. Sen sitten perustinkin 2015 joulukuussa.
Täältä pääsette tutustumaan halutessanne kotisivuihini;
www.sportti-isku.fi


Alussahan meillä ei ensimmäiseen about puoleen vuoteen ollut mitään sääntöjä. Hyvällä hengellä eteenpäin taisi olla ainoa.
Sitten ryhmäkoon kasvaessa alkoi tietenkin näkyä myös negatiivisia puolia. Alkoi olla riitoja. Välillä ei voi kun ihmetellä miten aikuiset ihmiset sosiaalisessa mediassa haukkuu ja loukkaa toisiaan. Jotenkin on vaikea uskoa, että samat ihmiset sitä toiselle tekisi kasvotusten.
Vieläkin välillä joutuu ihmetellä miten ylläpitäjän roolissa joudut tulla aikuiselle ihmiselle sanomaan miten käyttäytyä. Ennen näistä varoittelin ensin, mutta nykyään olen pääosin heittänyt suoraan ryhmästä ulos jos kielenkäyttö on ollut todella loukkaavaa.

Toinen ongelma mikä ilmeni ryhmän kasvaessa oli mainostaminen, Alkoi olla jokaisen mahdollisen firman edustajaa ja joka toinen julkaisu niitä. Ensin kielsin ne julkaisut ilman lupaani. Sen jälkeen se meni siihen, että jokaisen kysymykseen vastauksena tuli mainos. Sen jälkeen sääntöjä piti kiristää, että kaikki mainonta vain luvallani.

Tottakai olen mainostanut myös omia palveluitani ja mainostan jatkossakin. Niin Oriflamen hyvinvointituotteita kuin omia PT palveluitani. Teen niitä pääosin etänä ja haluan saada ihmisille sitä omaa ajatusmaailmaa vähän jaettua. Teen ihmisille tarkkojakin ravinto-ohjelmia tarkoilla määrillä, mutta ajatus on aina heitä kehottaa niitä vaan hetken punnitsemaan jotta näkevät määrät mitä hahmotan. En koskaan kehota ketään elämään sen keittiövaa'an kanssa. Se on hyvä startti, mutta ei se ole sitä terveellistä elämää pidemmän päälle.
Olen antanut usein myös monen muun mainostaa tuotteitaan ja palveluitaan. Luvattomat mainokset poistan samantien. Saan päivittäin mainostuspyyntöjä ja valitettavasti kaikkeen ei voi suostua. Muuten koko ryhmästä tulee pelkkä mainostuskanava. Katson usein vähän sen mukaan, että onko vastaavaa palvelua/tuotetta ihan vasta mainostettu.

Mutta niitä negatiivisia tilanteita tulee aina. Ne on vaan sitten hoidettava parhaalla mahdollisella tavalla.
Olen kuitenkin ryhmästä todella onnellinen. Olen tämän parin vuoden aikana saanut niin paljon uusia ruokaideoita, keksinyt uusia treenijuttuja, saanut kasaan whatsapp ryhmän jossa tavoiteltiin spagaattia. (oma ei kyllä onnistunut mutta en vielä luovuta)
saanut itse jakaa saman henkisille ihmisille omia onnen hetkiä liikunnan parissa. Itselle se treenaaminen on niin tärkeää ja iso osa elämää.

Joten kiitos teille kaikille ryhmäläisille! Teitä on jo kasassa yli  70 000! Ja ilman Teitä ei ryhmä olisi sellainen kuin se nyt on. KIITOS KUN OLETTE MUKANA TEKEMÄSSÄ TÄTÄ!

Jos tätä kirjoitusta lukee joku kuka ryhmässä ei vielä ole niin täältä pääset sinne;


TAVOITTEENA TERVEELLISEMPI ELÄMÄ



Ja jos miun juttuja muuten haluat seurata vielä lisää, niin olen aika aktiivinen tuolla instragramin puolella;

https://www.instagram.com/katjuuzka/


Ja enemmän kaupallista toimintaa harrastan pääosin täällä minun julkisilla sivuilla, tervetuloa myös sinne mukaan;

https://www.facebook.com/sporttiisku/


KIITOS JA KUMMARUS, JATKETAAN SAMAAN MALLIIN JA PIDETÄÄN HOMMA RENTONA JA HYVÄNTUULISENA.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

6vk valmennuksen tuloksia

 Asiakkaiden luvalla kerron tässä Teille yhden naisasiakkaan sekä yhden miesasiakkaan tulokset kuuden viikon valmennuksen ajalta. Valmen...