lauantai 30. elokuuta 2014

Itsetehtyä kebabia ja virkattuja koreja

Sain viikko sitten setäni vaimolta reseptin omatekoiseen kebabiin, jota hän kehui ihan älyttömästi. Viikon sen testaaminen muhi päässäni ja eilen päätin sitten tehdä perjantain kunniaksi :)

Harvemmin tulee tänne näitä ruokaohjeita laitettua, mutta laitampa tästä, koska on tällästä vähän harvinaisempaa herkkua ja niin helppo valmistaa.

Eli kebabiin tarvitset 1kg naudan jauhelihaa (kuulemma parasta tulee kun tekee Snellmanin 10%, joten ostin itsekkin sitä). Ostin 2x400g rasian ja yhden 250g eli miulla jauhelihaa tuli 1050g.
Puoli desiä aromisuolaa, kolme tl jauhettua mustapippuria ja eikun sekasin sähkövatkaimella tai yleiskoneen vatkaimella. 
Muotoile tanko ja kääri folioon. Pistele reikiä paljon ja laita uuniritilän päälle ja pelti + leivinpaperi alle.
Pidetään uunissa neljä tuntia, 100 astetta. 
Sitten annetaan puolisen tuntia vetäytyä ja leikataan veitsellä ihan ohuita siivuja.

Oli ihan älyttömän hyvää. Myö tehtiin eilen pitaleipiä, mutta sopis myös tortilloille tai vaa sellasenaa esim. Perunan tai riisin kanssa. 
Tein ite vielä turkkilaisesta jugurtista kastikkeen, johon sotkin valosipulia, basilikaa, ruohosipulia ja mausteita sekä ostin kaupan kebab kastikkeen myös.
Suosittelen testaamaan!! :)


Väsäilin tuossa loppuviikosta myös tälläisiä pikkukoreja aikani kuluksi ja sain käytettyä vanhoja yli jääneitä matonkuteita pois pyörimästä. Niistä tuli ihan hauskan näköisiä, laitoin kirpparille myyntiin. Muutama niistä on jo mennytkin, vielä ois jälellä neljä noista. Jos ei ne kirpparilla mene niin käytän sitten itse lahjakoreina tulevaisuudessa :)


 Täällä joka päivä jännäillään millon tulee lähtö synnärille, mutta kyllä tässä taidetaan syyskuun puolelle päästä reilusti :) Tänään alkoi poikani viikonlopun kestävä lätkäturnaus jäähallilla, joten sinne varmaan suunnataan. Huomenna olenkin talkoovuorossa, joten sinne töihin sitten muutamaksi tunniksi.

Mukavaa viikonloppua kaikille lukijoille :)

2 kommenttia:

  1. Tuota kebabia on kyllä pakko testata :) Kiitos kun laitoit sen tänne. Ja nuo korti on IHAN MIELETTÖMÄN ihania!!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo testatkaa ihmeessä. Oli nimittäin tosi herkkua! Oon kuullu nyt muiltakin testanneilta vaan positiivisia kommentteja :)

      Poista

6vk valmennuksen tuloksia

 Asiakkaiden luvalla kerron tässä Teille yhden naisasiakkaan sekä yhden miesasiakkaan tulokset kuuden viikon valmennuksen ajalta. Valmen...