perjantai 15. elokuuta 2014

Kesän ja syksyn satoa


Tällä viikolla on jo keli ruvennu tuntumaan syksyiseltä. Yöt ei oo enää kuumia ja päivälläkin jaksaa touhuta.
Joten aika ruveta täyttämään pakastinta talvea varten ;) Mansikoiden ostosta/poimimisesta mie vähän myöhästyin :( Katotaan nyt jos raaskin muutaman litran vielä jostain ostaa pakkaseen.
Siinä vaiheessa kun mie havahuin mansikoiden ostoon, oli 5litran laatikolla jo hintaa n. 45e, joten ei kiitos.

Pääsin kuitenkin ystäväni siivellä ;) viime viikolla keräämään mustaherukoita ja niitä tuli se 10litraa poimittua ja varmaan n. 8litraa pakastettua. Tänään lähdimme nuoremman poikani kanssa mustikkametsälle ja sieltä matkaan tarttui muutama litra. Aikaa tähän mokomaan meni muutama tunti ja olin ite tän reissun jäliltä ihan puhki :D Puolukoitakin koitimme etsiä, mutta ei niitä oikein löytynyt.
Metsältä saapuessamme saimmekin ihania vieraita joilla oli tullessaan ämpärillinen mustikoita meille. Niistä varmaan 8-9litraa tuli laitettua pakkaseen, joten nyt on niitäkin talven varalle. Ihan huippua :) ja oon niin kiitollinen kun on noin ihania ihmisiä ketkä jaksaa vielä toisillekkin kerätä. Saatiin samalla pullaa ja jädeäkin, ei yhtään pöllömpää ;) Kiitokset mummille ja Vekelle!

Viikonlopun aikana ois tarkoitus yhdeltä tuttavaperheeltä käydä keräämässä omenia, ja niistä ajattelin tehdä omenasoseet pakkaseen. Viime vuonna tuli monta kattilallista sosetta keiteltyä, ja on kyllä vielä tuoreessa muistissa, että se oli aika raivostuttavaa puuhaa :P
Mutta lapset tykkäsi omatekoisesta soseesta niin paljon, että sen eteen olen valmis niitä keittelemään :) Kun toukokuussa käytimme viimeisen rasian viime talvisia soseita ja ostin sen jälkeen yhden kaupasta, on se vieläkin tuolla hyllyllä kun ei se maistunut oikein kellekkään. Maistui nimittäin kaupan sose omatekemän jälkeen niin teolliselle, eikä omenalle.
Joten nyt kun vähän ahkeroi niin taas on talveksi herkkua valmiina ;)
Kuvassa miun innokas apuri, joka ensin oli niin reipas ja keräili kuppiin, mutta kun ensimmäisen maistoi, niin sen jälkeen max joka toinen meni kuppiin ja loput suuhun. Mutta mukava oli käydä, kun ei ollut liian kuumakaan.

Oon vihdoin saanu miun leluarkun maalauksenkin käyntiin, muutama päivä siihen varmaan vielä vierähää, joten siitä ens viikolla sit blogijuttuja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

6vk valmennuksen tuloksia

 Asiakkaiden luvalla kerron tässä Teille yhden naisasiakkaan sekä yhden miesasiakkaan tulokset kuuden viikon valmennuksen ajalta. Valmen...