maanantai 13. tammikuuta 2014

-Ja vuoret kaikuivat- sekä muutama muu kirjasuositus

Sain tänään luettua loppuun synttärilahja kirjani;
KHALED HOSSEINI, JA VUORET KAIKUIVAT.
Sain sen siis jo viime syksynä, ja se miksi lukeminen on viivästynyt, ei todellakaan ole johtunut siitä, etteikö kirja olisi hyvä :)
On vaan viimosen parin vuoden aikana ollut niin paljon univelkaa pienemmän pojan huonojen yöunien takia, että aina kun sain kirjan käteenkin niin nukahdin :D
Nyt meidän juniori on vihdoin joulusta asti nukkunut yöt paremmin, ja sain itekkin taas innostuksen lukea.
Ja oli kyllä niin hyvä taas. Oon tosi huono kirjottamaan kirja-arvostelua, mutta löysin sivun missä oli ihan hyvin kerrottu tästä, paljastamatta kuitenkaan liikaa tarinasta.
http://blogit.ess.fi/lukupiiri/2013/07/01/khaled-hosseini-ja-vuoret-kaikuivat/

Kirja oli monessa kohtaa tosi surullinen, mutta nuo lähi-idästä kertovat kirjat on aina vedonnut miuhun ja miulla onkin pitkä lista sen tyylisiä kirjoja suositella. En tiiä mikä niissä vetoo puoleensa, todennäköisesti se suuri ihmetys miten elämä on oikeesti naisilla (sekä tietenkin miehillä ja lapsilla) erilaista kun mihin ite on tottunut. Joskus noita lukiessa ei voi kun ihmetellä, miten nykypäivänäkin voi olla naisten asema niin erilainen, kun on ite tottunut elämään aina omilla ehdoilla ja tehden mitä haluaa. Nykyvuosina onneks lähi-idän maissakin naisilla on koko ajan enemmän sanavaltaa, päätösvaltaa, mahdollisuus kouluttautua ym. kun tuntuu hurjalta, että toisten elämä on jo lapsesta asti valmiiksi "kirjoitettu" kuten vanhemmat haluaa.
No tää kirja ei kerro niin paljon noista naisten oikeuksista kuin esimerkiksi;
*Jean Sassonin; prinsessa kirjat
http://fi.wikipedia.org/wiki/Jean_Sasson
Kertovat rikkaampien musliminaisten elämästä, vaikka on rahaa ja hienot asunnot ym. mutta naiset silti elävät kodeissaan ja kaavuissaan kuin vankina. Isät määräävät aviomiehet ja saavatko tytöt käydä koulua jne.
näistä oon lukenut kaikki mistä on suomenkielinen painos ja voin suositella.

*Zana Muhsen; Myyty; ja Lupaus vapaudesta
sekä hänen äidin Mirian Alin kirjoittama; Lasteni tähden.
 http://www.antikvaari.fi/naytatuote.asp?id=585450
esim. tuolta voi tän kirjan ostaa.

Nää kirjat on ehdottomasti parhaita mitä oon tän tyylisistä kirjoista lukenut, mutta myös surullisimpia. Kirjat on tosi tarinoita siitä kun Zana ja Nadia Muhsenin isä myi omat tyttärensä englannista Jemeniin vaimoiksi/orjiksi. Zana pääsi sieltä pois ja jatkoi kamppailua saadakseen myös siskonsa turvaan.
Suosittelen lukemaan!!

Mutta nyt siihen kirjailijaan mistä juttu lähti, kyseinen kirjailija KHALED HOSSEINI on kirjottanut 3kirjaa.

Leijapoika (2004)
Tuhat loistavaa aurinkoa (2008)
Ja vuoret kaikuivat (2013)

Kaikki kolme ovat älyttömän hyviä ja lukemisen arvoisia, mutta parhaimpana itse pidän keskimmäistä noista.

Ja näähän löytyy varmasti kaikki myös kirjastosta, joten sieltä vaan lainaamaan kylmiin talvi-iltoihin ja sohvannurkkaan lukemaan :)

HYVIÄ LUKUHETKIÄ :)

2 kommenttia:

  1. Mä oon lukenut ton tuhat loistavaa aurinkoa ja kyl ol hyvä! :)

    t.Nora

    VastaaPoista

6vk valmennuksen tuloksia

 Asiakkaiden luvalla kerron tässä Teille yhden naisasiakkaan sekä yhden miesasiakkaan tulokset kuuden viikon valmennuksen ajalta. Valmen...