sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Sunnuntaipäivän puuhailuja

Sunnuntai, ja vapaapäivä koko perheellä <3 Meidän 2-vuotias sai syntymäpäivälahjaksi luistimet jo joulukuun alulla, eikä kertaakaan olla vielä ehditty kokeilemaan. Tänään päätettiin sitten mennä, ja kun kuulikin sanan luistelu, oli hetkessä jo kypärä päässä ja luistimet kaivettu, sekä tietysti maila valmiina :)
No, eihän se ollut ihan niin helppoa niinku hää oli kuvitellu ;) Mutta vartin verran treenailtiin, sitten kengät takas jalkaan ja johan rupes peli kulkemaan :)
Voihan tuo vielä jokusen treenikerran viedä ;) ja oli niin pirun kylmä, ettei kyllä puolta tuntia kauempaa tarennut ulkona olla.

Tänään sain toisenkin tarjottimista maalattua valmiiksi, ja samalla sutasin valkoiseksi tuollaisen pienen puulaatikon mikä on tullut joskus Tiimarista ostettujen koristepääsiäismunien kanssa. Sai pumpulipuikot uuden säilytyspaikan WC:n hyllyltä!















Illalla päätin tehdä pojille omatekoista kauraleipää iltapalaksi, sekä lettuja. (Pojiksi lasketaan 2 ja 11 vuotiaat poikani, sekä 30v mieheni :P )





 KAURALEIPÄ:
puoli litraa vettä
1pss kuivahiivaa
3dl kaurahiutaleita
2tl suolaa
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sen jälkeen sekaan suola sekä kaurahiutaleet. 
Annetaan "kuplia" puolisen tuntia.

Sen jälkeen sekaan 6-7dl jauhoja. 
(Itse käytin sämpylä/leipäjauhoja, mutta myös perus vehnäjauhot sopivat mainiosti)

 Annetaan nousta vähintään puoli tuntia (itse pidin tällä kertaa tunnin).
Sen jälkeen taikina uunipellille, muotoillaan nätisti ja uuniin.
225astetta ja n. 40min.

On muuten niin hyvää ja rapeaa. Äitini teki usein tätä leipää.


Lappeenrannan sataman muikku- ja pottumarkkinoilta bongaamani juustohöylä :P


Ja jälkkäriksi väsäsin vielä lettuja :) Nyt on masut kaikilla pullollaan ja voikin kohta vissiin käydä unten maille jo :)

lettutaikinan ohje täältä





2 kommenttia:

  1. Kuulostaa kivalta sunnuntailta :) Ja säät on ollu mitä parhaimmat! Mekin käytiin eilen luistelemassa, eikä meilläkään pikkuherralla onnistunut niin hyvin kuin oli ajatellut ;) siitä se lähtee! Leipää täytyy kokeilla joskus,niitä kun olen innostunut testailemaan ja yhteen jäänyt koukkuun, vaihtelu virkistää? ;) Mukavaa alkanutta viikkoa teille :)

    VastaaPoista

6vk valmennuksen tuloksia

 Asiakkaiden luvalla kerron tässä Teille yhden naisasiakkaan sekä yhden miesasiakkaan tulokset kuuden viikon valmennuksen ajalta. Valmen...