keskiviikko 1. tammikuuta 2014

REISSUKUVIA VUOSIEN VARRELTA

Matkustelu on myös yksi asia erittäin lähellä sydäntä <3
siitä ei vaan koskaan saa tarpeeks, ja kun reissusta tulee niin rupee jo suunnittelemaan uutta. Matkustus on sellanen asia mikä on jatkuvasti mielessä. Oon onnellinen kun oon päässy reissaamaan n. kerran vuodessa. Kyllähän tuota kävis enemmänkin, jos ois mahdollista ;) mutta oon tyytyväinen näin. Lapsena jo käytiin paljon ulkomailla, ja kun omilleen muutin 17v niin ensin oli monen vuoden hiljaiseloa tän suhteen, mutta nyt viimosen 10vuoden aikana on tullu käytyä omillaan vaikka miten monessa ihanassa paikassa, toisissa paikoissa muutamankin kerran.
Ajattelin tehä näistä tälläsen kuvakoosteen. Pimeenä talvi-iltana sitä muistelee mielellään näitä reissuja ja haaveilee uudesta ;) nyt ei oo mitään varattuna vielä, mutta katotaan mitä uusi vuosi tuo tulleesaan tän asian suhteen :)




 INTIA, Pohjois-Goa.
Täällä ihanassa kohteessa oon päässyt käymään 2krt. Vuosina 2007 & 2009.
Toinen reissu oli tammikuussa ja toinen maaliskuussa. Molemmilla reissuilla huippukelit, Goa on muutenkin aika takuuvarma kohde tuon auringon suhteen, jos menee talvikaudella. Lämpöä 30-40 astetta koko ajan. Upeita hiekkarantoja niin paljon, että helposti löytää paikkoja, jossa saa olla ihan rauhassa.
Toisina päivinä oli tuollaista ohutta pilveä, mutta silti lämpötilat korkeina ja aurinko rusketti pilvenkin takaa ;)
Molemmilla reissuilla oli suurimpana odotuksena aurinko ja rentoutuminen, se todellakin onnistuu tuolla. Sen lisäksi, että päivät maattiin altaalla tai rannassa, illat käytiin syömässä ja shoppailemassa.
Intia on ihan älyttömän edullinen kohde. Omilla euroilla sai aikamoisen nipun Intian rupioita. Molemmilla reissuilla on mennyt n. 300e vaikka on koko viikon syönyt ja juonut ravintolassa, sekä merkkivaatteita tuli shoppailtua niin paljon kun kassiin mahtui :)
Esimerkkejä hintatasosta: http://hintataso.tietoinfo.com/intia.php











2009 reissulla käytii myös Duhsagarin vesiputouksilla, ja samalla paikallisella maustefarmilla. Upee reissu ja upeita maisemia, käytiin uimassa siinä vesiputouksen alla, oli muuten tosi kylmää vettä!
Sinne tehtiin tosi paljon retkiä, joten alue oli aika täynnä turisteja, kun muuten miun mielestä tuolla Goalla sai olla aika rauhassa.


Muita mieleenpainuvia asioita näiltä reissuilta; 
*Anjunan hippimarkkinat, upee paikka shoppailulle. Kojuja niin paljon, että jos kaiken tahtoo nähdä saa varata kokonaisen päivän. Paljon edullisia vaatteita, laukkuja, kenkiä, mauisteita ym ihanaa.
*Pääkaupunki Panaji (Panjim). Sijaitsee Mandovi-joen varrella. Vilkas kaupunki, paljon ravintoloita ja kauppoja. Useita urheiluvaateliikkeitä, jossa edullisesti merkkivaatteita, mm. Puma, Adidas, Nike ym.
Liikkeet olivat ilmastoituja, joten kovassa helteessä oli mukava pysähtyä shoppailemaan viileään ;)

*Hyvää ruokaa ja juomaa ihan älyttömän edullisesti!
Suosittelen lämpimästi kohdetta, ihmisetkin niin ystävällisiä ja mukavia! Ehkä tulevaisuudessa tulen vielä palaamaan tänne.





MALTA, Sliema 2008



Todella upea matkakohde lyhyen lentomatkan päässä. Serkkuni asui silloin Maltalla kun siellä kävimme, ja heidän avulla pääsimme viikon aikana tutustumaan kohteeseen tarkemmin, kuin mitä varmasti itse olisi ehtinyt. Mainitsemisen arvoinen paikka oli Maltan vanha kaupunki. Upean näköistä ja paljon shoppailtavaa.






Kävimme yhdellä päiväreissulla viereisellä Gozon saarella, siellä saimme serkultani hienon kohde-esittelyn, kun hän oli aiemmin ollut matkaoppaana siellä :)
Kävimme mm. paikallisessa linnassa/linnoituksessa pyörimässä, kierreltiin kaupungilla ihania pikkukujia ja katuja.



 Tässä kuvassa "sininen ikkuna" Azure window, joka on yksi tunnetuimmista Gozon nähtävyyksistä. Kävimme myös pienellä veneretkellä, jolla käytiin tuon "ikkunan" toisella puolella. Veneretki lähti pienestä vesialueesta, jossa meri tuli luolan läpi tuollaseen sisämaasatamaan.










          Inland sea, Gozo







;
Maltalla on yksi maailman puhtaimmista vesistä, minkä ansiosta siellä näki upean värisiä koralleja ja muutenkin vedessä oli ihana uida kun se oli niin kirkasta ja kauniin väristä.




Kanarian saaret, Gran Canaria, Maspalomas 2009
(Täällä on tullu käytyä muutaman kerran, aiemmin Inglesissä sekä myös Teneriffalla ja Espanjan puolella Benidormissa)

Nää reissut on ollu pääasiassa rentoutumista ja auringonottoa, joten matkakuvat koostu lähinnä seurassa matkustavista ihmisistä :) maisemakuvia ei oikeestaan ole ees.


Tälläset hauskat kaktus kuvat bongasin kuitenkin reissukuvia selaillessani :)


Rhodos, Kalithea 2012


Täällä oltiin miun 30v synttäreitä juhlimassa ihanalla porukalla. Oma perhe oli mukana, sekä miun hyvä ystävä, ja veli tyttöystävänsä kanssa. Nääkin reissukuvat koostu pääasissa matkaseurasta, mutta nappasin muutaman tänne mukaan. Reissun ajankohta oli syyskuu, ja kelit oli mitä mainioimmat. Tuuli oli kyllä kova, mutta se teki yli 30asteen lämpötilasta siedettävän. Päivät meni uidessa rannalla ja altaalla, muutamana iltana kävimme paikallisessa vanhassa kaupungissa. Siellä ostettavaa ja hyviä ruokapaikkoja riitti niin pajon, ettei kaikkea keretty edes kiertämään. Rhodos kohteena oli tälläisellä reissulla oli hauska, mutta enemmän olisin kaivannut jotain nähtävyyksiä, tätä ehkä hieman rajoitti se, että mukana oli 9kk ikäinen poikamme, joten oli rajallista se mitä päivisin jaksettiin touhuta. Mutta ihana reissu kuitenkin :)



Paikallinen Blue lagoon- baari. Oli aika upea. Kesken baarireissun voi hypätä altaaseen uimaan :P ja ravintolassa oli myös papukaija vapaana lentelemässä :)























Kreikan saarista myös Kreetalla on tullut käytyä aiemmin.




Turkki, Marmaris 2012

Rhodoksen reissun aikana kävimme päiväretkellä Turkissa. Jostain syystä itsellä on aina ollut jotenkin "inho" tuota turkkia kohtaan. Johtuu varmaan matkaoppaat ohjelmasta :D heh!
Tämän päiväretken ansioista olen kuitenkin ruvennut miettimään, että ehkä sinnekkin voisi joskus matkustaa. Kohde oli ihan kaunis, osteltavaa oli paljon ja hintataso kohdillaan :) Paljon tarttui ostoksia matkaan. Tänne pääsi siis laivalla Rhodokselta, laivamatka oli muutaman tunnin.






Lappi, Salla 2013

Upeita ja karuja maisemia Lapissa. Elämäni ensimmäinen kerta kun tuli käytyä pohjoisessa, ja tuo Sallahan ei edes ole vielä kovin ylhäällä. Oltiin viikko aikuisten kesken lomalla ja tuli lasketeltua n. 15v tauon jälkeen. Oli niin mukavaa, että tänne palataan varmasti. Ensi kerralla vaan vielä pohjoisempaan, jos mahdollista!

Saimme viikon ajan maistella mieheni tekemiä herkkuja jos jonkinmoisia ;) tässä viimeisen illan ihanuudet.




Unkari, Budapest 2013

kuvassa Budan linna 



Järjestin miehelleni 30v yllätykseksi reissun Budapestiin kahdestaan. Oli kyllä niin upea kohde, että ei 5päivässä kerennyt läheskään kaikkea nähdä mitä olisi tahtonut. Hintataso Unkarissa oli kyllä kohdillaan, ruoka ja juoma ihan älyttömän edullista.
Hintatasoa Unkarissa; http://hintataso.tietoinfo.com/unkari.php

Ensimmäiset päivät käveltiin kuin hullut minun johdolla :P iltaisin jalat oli ihan poikki, tahdoin nähdä niin paljon vähässä ajassa. Viimeisinä päivinä mieheni kyllästyi kävelemiseen :D ja keksimme ostaa päiväkortit julkisiin kulkuneuvoihin. Käytimme metroa ja ratikkaa, jolla kulkeminen kävi nopeasti ja vaivattomasti. Se olisi pitänyt aloittaa jo ensimmäisenä päivänä :D
Päivälippu maksoi n, 4-5e ja sillä sai käyttää metroa, busseja, junia ja ratikoita, aika fiksua ja edullista.


                                                            Paikallinen kauppahalli.





 Breezeriä maistellen, hyvä tehdä päivän reittisuunnitelma :P









Kiersimme monia paikallisia nähtävyyksiä, joista upeimpia tietysti itse Tonava ja sen yli kulkevat sillat. Kuvia tuli napsittua niin paljon, joten valkkasin tähän vaan muutaman. Suosittelen lämpimästä kohdetta, lentomatka lyhyt, paljon nähtävää ja hintataso kohdillaan. Uskon itsekin tänne joskus palaavani.

 Unkarin parlamenttitalo


Pyhän Tapanin kirkko













Upeita katulyhtyjä ja ihania kadunnimi kylttejä. Kaunis kaupunki tännä ihania yksityiskohtia.









1euro on n. 300forinttia. Tämä ravintolan mainostaulu kertoo hyvin hintatasosta.
3ruokalajin päivällinen joka sisälti paikallisia Unkarilaisia ruokia. Alkukeitto, Unkarilaista kanaa ja riisiä sekä jälkiruokakakku 2750, eli n. 9euroa :D ihan älyttömän edullista.









Muutamia ihania jälkkäreitä...








Nyt kun näitä reissukuvia on tän päivää katellut, iski taas ihan kauhee matkakuume. Tää on usein miuta vaivaava tauti ;) joten ei muuta kun kohdetta miettimään ja tietysti se tärkein, rahaa säästämään :P

Mukavaa vuotta 2014 kaikille <3

2 kommenttia:

  1. matkakuumetta podetaan täälläkin ja se vaan yltyi nyt kun kattelin siun matkakuvia! :)

    VastaaPoista
  2. Ahistava tauti, kun ei siitä pääse eroon kun varaamalla matkan :P

    VastaaPoista

6vk valmennuksen tuloksia

 Asiakkaiden luvalla kerron tässä Teille yhden naisasiakkaan sekä yhden miesasiakkaan tulokset kuuden viikon valmennuksen ajalta. Valmen...